fbpx

Carti de citit pentru copii, Seria prima mea lectura

In acest articol voi vorbi despre carti de citit pentru copii si placerea celor mici de a citi / lectira. Creierul copiilor este in continua dezvoltare si, ca orice parinte, imi doresc sa contribui cat mai mult in acest proces. Ma informez si vreau sa stiu ca am facut tot ce tine de mine pentru dezvoltarea inteligentei fiicei mele.

Este foarte cunoscut faptul ca cititul contribuie la dezvoltarea si disciplinarea atat a copiilor cat si a noastra, a adultilor.

Provocarea mea este ca sa reusesc sa ii insusesc fetitei mele placerea de a citi. Astfel, desi are numai 5 ani si jumatate, ii citesc eu cartile si dezbatem dupa aceea subiectele in cauza. Pentru a fi sigura ca ii plac cartile cumparate de catre mine, le-am ales pe cele care reprezenta pasiunile ei. Am avut in vedere pasiunile ei. Ea este o mare iubitoare de pisicute urmand dupa in calasament la o distanta semnificativa catelusii, iepurasii, melcii, gargaritetele etc. 🙂

Avem o mini biblioteca cu carti de citit pentru copii si am speranta, ca dupa ce va creste si va invata sa citeasca, sa o foloseasca mult timp. Fetita mea este foarte prinsa de fiecare poveste si asteapta cu nerabdare sa afle ce urmeaza. Au fost zile cand a trebuit sa ii citesc toata cartea pentru ca nu mai avea rabdare sa stie care este finalul.

Seria de carti PRIMA MEA LECTURA:

Am inceput aceasta implementare a atractiei pentru citit cu seria de carti PRIMA MEA LECTURA. Am achizitionat cartile de aici, este unul dintre putinele site-uri online unde am gasit o parte din preview-ul cartilor pentru a imi da seama modul de povestire al autorilor sau daca sunt prezente poze in carte sau nu, acestea fiind importante la inceput.

M-au ajutat mult cartile din seria mentionata mai sus deoarece trecerea catre carti cu naratiuni mai ample are loc in 3 etape.

Avem astfel:

SERIA VERDE: Ilustratiile sunt color si textul are dimensiuni reduse astfel incat copiii sunt incurajati sa inceapa sa citeasca singuri, sau, in cazul fetitei mele care nu stie inca sa citeasca, sa fie atenta pe timpul lecturarii mele si sa aiba rabdare. Povestirile sunt amuzate, din literatura contemporana.

SERIA VIOLET: In aceasta serie naratiunea este impartita pe capitole iar ilustratiile alb negru ofera o lectura atractiva (acestea nu mai sunt colorate ca si cele din SERIA VERDE). Intalnim in aceasta serie povestiri amuzante, serii cu animalute, naratiuni din literatura contemporana.

SERIA RUBIN: In aceasta serie naratiunea are un nivel de complexitate mai ridicat decat in seriile anterioare. Se face trecerea catre notiunea de roman, acesta are dimensiuni mici, special pentru pasionatii de lectura.

Noi acum am inceput sa citim Seria „Pisicile Razboinice” scrisa de Erin Hunter despre care va voi vorbi intr-un articol separat 🙂

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: