Volanul minune

volanul-minune.jpgEste o jucărie controversată despre care am auzit și citit - de-a lungul timpului - multe păreri pro și contra.

Cele contra spuneau că:

  • costă prea mult pentru ce face;
  • sunetul e deranjant;
  • copilul nu o folosește în mașină.

Producătorul - Tiny Love - și vânzătorii spun că:

  • dezvoltă gândirea - copilul învață că există o legătură între apăsarea unui buton de pe volan și o reacție amuzantă;
  • stimulează văzul - atunci când o melodie este cântată, lumina se mișcă de la un animal la altul încurajând copilul să o urmărească cu privirea;
  • încurajează dezvoltarea auzului datorită sunetelor de animale emise prin apăsarea butoanelor;
  • contribuie la dezvoltarea limbajului și a comunicării familiarizând copilul cu animalele de fermă și sunetele pe care acestea le scot.

volanulminune.jpgMai pe scurt: dezvoltă simțurile, funcțiile motorii complexe, permanența obiectelor și gândirea.

Volanul minune conține un panou - fermă cu sunete de animale, muzică și lumini - care se atașează de scaunul din față al mașinii - și un volan cu telecomandă care, practic, activează sunetele. Fiecare animal de pe panou se regăsește pe volan, iar volanul este la copil.

Povestind acum din experiență - văzusem jucăria la copilul unor prieteni înainte de a o comanda, la noi a funcționat. Ori că am avut un copil mai cuminte și căruia îi plăceau inclusiv drumurile lungi cu mașina, ori chiar au atras-o sunetele și luminile. Asta înainte de 12 luni.

După 18 luni am început să folosim jucăria mai mult în casă. A fost de-un real ajutor în învățarea animalelor domestice și dezvoltarea asocierii. Pentru că am folosit volanul minune alături de un puzzle cu sunete și animale domestice, plus cărți cartonate cu aceleași animale domestice.

Deși animalele erau reprezentate grafic diferit pe cele 3 jucării, am avut marea surpriză să remarc că fetița mea le recunoaște extrem de repede. Iar la întrebările de genul "unde este vaca?", "cum face oaia?" etc, răspundea verbal și non-verbal corect.

Concluzionând: ne-a fost de un real ajutor. Am avut un copil cuminte în mașină - deși sunetul era deranjant pentru noi - și un copil extrem de interesat de animalele domestice și sunetele scoase de acestea.

Jucăria este recomandată - de producători - pentru grupa de vârstă 1-3 ani. Eu zic și mai devreme de 12 luni - din momentul în care copilul este dezvoltat motric suficient încât să apese singur butoanele, dar nu până la 3 ani, ci 2.

Prețul variază în jurul a 150-200 lei.

0 responses to "Volanul minune"

  1. There are currently no comments.

Leave a Reply

Mail will not be published