Ursuleții Eichhorn

eichhorn1.jpgPentru că de 2 zile plouă și sunt excluse ieșirile în parc, trebuie să umplem cu ceva timpul petrecut în casă. Așa că am luat la verificat sacii și cutiile cu jucării. Și am redescoperit cu drag puzzle-urile Wooden Bear de la Eichhorn.

Despre ce este vorba, ca să înțelegeți și mai bine decât privind pozele atașate:

  • există 4 modele în seria numită Wooden Bear;
  • fiecare joc conține o cutie din lemn cu capac (cca. 14/14 cm) și 18 piese;
  • din cele 18 piese se formează 6 ursuleți.

Pe capac este ștanțată forma unui ursuleț. Fiecare ursuleț trebuie format din 3 părți: cap, corp/trunchi și picioare/încălțări. Fiecărui trunchi îi corespunde o pereche de încălțări asortate. Uneori și un cap dacă e acoperit de o căciulă, pălărie, șapcă ori bentiță - în cazul ursuleților fetiță - și e musai să le asortăm.

Dar jocul e versatil și copilul poate combina piesele după propria dorință și - de ce nu? - imaginație. Va învăța să recunoască părțile corpului, piesele vestimentare potrivite și asortate. Se va distra combinând după bunul plac și îmbrăcând ursuleții simpatici.

Foarte drăguț este că fiecare față de ursuleț este altfel, exprimă o stare despre care copilul poate învăța și pe care o poate mima: veselie, tristețe, ghidușie, limbă scoasă etc.

Este o jucărie mică - excelentă pentru luat în vacanțe - și ieftină - cca. 20 lei. Poate fi primul puzzle al copilului tău.

Deși recomandată de la vârsta de 2 ani - dacă îmi aduc bine aminte, poate fi folosită cu succes și înainte de această vârstă. Piesele sunt destul de mari și bine finisate, deci nu există pericol de înghițire/rănire. Doar copilul să fie atras de ea. Iar eu zic că da. Ale noastre au avut mare succes și printre copiii din parc.

eichhorn2.jpgeichhorn3.jpgeichhorn4.jpgeichhorn5.jpg

1 responses to "Ursuleții Eichhorn"

  1. Ca o completare: evitați variantele chinezești no-name. Sunt mult mai subțiri, au așchii și autocolantul se dezlipește foarte repede.

Leave a Reply

Mail will not be published