Tortul din lemn de tăiat și ornat

"Mami, azi e ziua mea!"

DSC_9334.JPGCopiilor le plac petrecerile. Mai ales petrecerile cu ocazia zilei de naștere. Tort, lumânări, artificii, "Mulți ani trăiască!", cadouri și mulți invitați.

Un cadou inspirat pentru fiecare copil - cu ocazia zilei de naștere - este un tort de jucărie. Un tort care poate fi ornat după bunul plac și tăiat în 6 felii. Se pot pune și lumânări - maxim 6, că atât are varianta despre care vă voi povesti în cele ce urmează.

Povestea cu torul în cauză a început luni, când încercam să ambalez cadourile pentru un băiețel a cărui zi de naștere era a doua zi. Pentru că fetița mea insista cu Mami, mâine e ziua mea și vreau cadou!, i-am ambalat frumos tortul în cauză, deși nu voiam să i-l fac cadou atunci, îl păstram pentru altă ocazie. Nu l-a deschis atunci, ci a doua zi, după petrecere. De-atunci nu s-a mai dezlipit de el.

DSC_9330.JPGSetul conține:

  • 1 tort cu 6 felii;
  • 12 ornamente mici: inimioare, căpșune etc;
  • 1 ornament mare din "ciocolată" pe care scrie Happy Birthday;
  • 6 lumânări "aprinse";
  • 1 paletă de tăiat/servit;
  • 1 cutie din lemn pentru depozitare/transport.

De 3 zile, de nenumărate ori pe zi, toți 3 "mâncăm" tort. Dimineața, la prânz și seara. Plus gustările dintre mese. Decorează cu grijă fiecare felie de tort pe care ne-o oferă. Alege ornamentele și ne explică cât de gustoase-s căpșunele și cireșele, ce delicioasă e ciocolata.

Numărăm lumânările și le așezăm pe tort, apoi alegem sărbătoritul și cântăm "Mulți ani trăiască!". Suflăm în lumânări - Vezi, mami, sunt aprinse! - și se taie tortul.

Și băiețelul despre care vă spuneam a primit același tort cadou. Se pare că a avut succes la fel de mare ca la noi.

Dacă vreți ca ziua copilului să fie în fiecare zi ori când alege el, vă costă 60-70 lei. Copilul va fi încântat. Și voi veți fi. Pentru că este o jucărie care ține copilul ocupat și dezvoltă motricitatea, imaginația, modificarea, transformarea, rearanjarea, adaptarea, analiza, comparația.

2 responses to "Tortul din lemn de tăiat și ornat"

  1. imi puteti spune de unde se poate comanda tortul?
    va multumesc

  2. @elena: http://kid.store.ro/products/Set-tort-de-t%C4%83iat-%C8%99i-ornat.html

Leave a Reply

Mail will not be published