"Pe urmele lui Fred" de la Tiny Love

pe urmele lui fred.jpgAm cumpărat cățelul când Sofia avea 5-6 luni și începuse să se deplaseze/târâie singură prin casă. Ne-a încântat descrierea găsită pe site-ul celor de la Tiny Love și pe celelalte site-uri care comercializau jucăria:

 • prin cele 2 mișcări, înainte și circulară, cățelul Fred încurajează mersul de-a bușilea;
 • are 2 viteze de mișcare care se pot selecta cu ajutorul comutatorului de pe butonul mare din față, cel cu o lăbuță desenată pe el;
 • cățelușul merge câteva secunde și se oprește, până va fi atins din nou;
 • dacă jucăria nu este băgată în seamă timp de câteva minute, cățelușul va scoate diferite sunete pentru a-l chema pe bebeluș la joacă;
 • este prevăzut cu urechi foșnitoare, 4 tonuri muzicale, hologramă și oglinjoară pe picior.

Da, perfect adevărat. Am avut parte de tot ce scria în descrieri. Doar că Fred nu a fost băgat în seamă de către copil.

După ce comutam butonul pe poziția ON și cățelul "mergea", îi acorda o privire. În momentul în care se oprea, cu toate scâncetele si zgomotele care ar fi trebuit s-o îmbie să se apropie de el - pentru că acest cățel "plânge" și scâncește "cerând atenție", îl ignora. Deși alte obiecte ori jucării îî atrăgeau atenția și se îndrepta spre ele.

Singurul mod în care încerca să se joace cu Fred era să-l apuce de urechi și să-l tragă încercând sa-l ridice. Dar este o jucărie destul de grea, în jur de 1 kg, pentru un copil de 6 luni sau mai mult.

Am împrumutat jucăria altei mămici. Se pare ca nici la copilul ei nu a avut un foarte mare succes. O altă mămica îmi povestea că fetița ei, la vârsta la care ar fi trebuit sa fie atrasă de acest gen de jucării, era speriată de jucăriile zgomotoase.

Nu încadrez cățelul Fred la AȘA NU. Însă are o greutate mult prea mare pentru un copil de 6 luni (chiar și peste).
La noi nu a avut succes, deși este recomandat pentru dezvoltarea funcțiilor motorii - de bază și complexe.

În ceea ce privește prețul, noi l-am cumpărat cu aproximativ 100 lei. Acum îl găsiți cu 130-140 lei.

4 responses to ""Pe urmele lui Fred" de la Tiny Love"

 1. Exista si copii care la virsta respectiva sa sperie de orice "umbla singur", mai ales daca scoate si diverse sunete. Eu as fi rezervata in a recomanda asa ceva pentru virste mici (9-14 luni)

 2. Ambii mei copii au avut o mica fobie legata de orice jucarie care se misca de capul ei. Teo (9luni) le ia de un picior si le arunca pana jucaria cedeaza, tace si sta locului. Radu pana tarziu, dupa 2 ani si jumatate cred, a plans cand o jucarie se plimba singura. Acum depinde si de copil, eu am invatat ca in casa mea nu isi au locul. Pot zice ca intr-un fel ii dezvolta abilitatile motorii pentru ca Teo se straduieste sa ajunga la jucaria plimbatoare ca sa o invete bunele maniere de a sta cuminte acolo unde este pusa. Lui Radu de abia dupa 3 ani i-au placut jucariile care se miscau "de capul lor".

 3. Înseamnă că nu mai pot zice "prea sensibilă" despre fetița mea :-)
  Ar fi interesant de cercetat cîți dintre bebeluși au și cîți n-au o problemă cu jucăriile care merg singure.

 4. Si Mihai are o reala problema cu jucariile care merg singure si scot diverse sunete. Nu se speria cand era mai mic, le ignora. Spaima aceasta i-a venit in jurul varstei de 2 ani.
  Nici la noi nu a functionat catelusul Fred.

Leave a Reply

Mail will not be published