Puzzle "Animal Friends" de la Educa

educa-lemn 9.jpgÎn seara asta, făcând puzzle cu fetița mea, am dat peste unul dintre primele puzzle-uri achiziționate - Puzzle "Animal Friends" 2x9 (piese) de la Educa.

Pentru că sunt și am fost mereu fan jucării din lemn, i l-am cumpărat acum mai bine de 1 an, deși prețul a fost destul de piperat: 39 lei pentru o cutie cu 2 puzzle-uri a câte 9 piese fiecare. Mă încântaseră cutia și materialul - deși nu am văzut lemnul până acasă, când am rupt țipla și am deschis cutia.

Ideea e bună, puzzle-urile - în general - sunt jocuri/jucării bune și stimulează mult copilul. Am pomenit deja în alte articole de dezvoltarea coordonării, capacității de asociere etc.

Dar cele 2 puzzle-uri de la Educa nu sunt așa bune. Deși imaginile sunt atractive pentru copii - Dumbo și Bambi în cazul de față, calitatea lasă de dorit:

  • piesele nu sunt bine tăiate și finisate, așa că lasă multe așchii;
  • lemnul este extrem de subțire - mai mult un placaj - și, cum am zis deja, lasă așchii;
  • piesele se îmbină foarte greu, trebuie apăsate cu forță și copilul se plictisește repede.

Dacă a avut multă răbdare la alte 2 puzzle-uri - unul cu 24 piese și unul cu 35, când le-a venit rândul celor de la Educa a renunțat. Oare de ce?

Prețul piperat e - sunt sigură - pentru licența Disney. Cred că preferam la același preț un material mai bun și niște piese mai bine decupate. Ori un preț mult mai mic.

Raportând calitatea la preț, îmi permit să încadrez pachetul la "AȘA NU".

2 responses to "Puzzle "Animal Friends" de la Educa"

  1. Cutia din poză arată foarte bine! Ce ușor te poți păcăli, însă!

  2. Da, Irina, arată bine. Și puzzle-urile arată relativ bine la o privire superficială. Că-s colorate frumos, cam micuțe - ce-i drept... Dar na, data viitoare voi fi mai atentă la ambalaj.
    Oricum, din categoria ambalaj mare și frumos - conținut mic fac parte multe.

Leave a Reply

Mail will not be published