Purcelușe în ceșcuțe

purceluse in cescute.jpgO jucărie intens prezentă în reclamele tv din ultima vreme, purcelușa s-ar descrie în felul următor: un animăluț într-o carcasă dură, cu suprafața catifelată, de aproximativ 15 cm lungime, care se vinde împreună cu o ceașcă din plastic - aceasta îi servește drept culcuș.

Atinsă pe cap și pe spate, purcelușa emite diverse sunete și "vorbește". De ce am pus ghilimele: pentru că așa denumește reclama cele câteva afirmații gen "sunt așa de cool!"

Nu am reușit încă să îmi dau seama pentru ce categorie de vârstă a fost concepută aceasta jucărie, pentru că limbajul pe care l-am amintit mai devreme îmi amintește de filmele stupide pentru adolescenți pe care le întâlnim pe canalul tv Disney.

Probabil că am fi ipocriți să susținem că noi nu folosim argoul niciodată, dar asta nu înseamnă că el trebuie oficializat și prezentat ca model pentru cei mici și creduli. Nu era destul că îl întâlnim la tv, acum el ne este servit și printre jucării.

Ca modalitate de joacă, oferă puține posibilități. Este gândită ca animal de companie, dar este destul de rigidă și destul de fragilă în același timp pentru a fi purtata peste tot. După ce copilul îi apasă toate comenzile și îi descoperă toate funcțiile, o va așeza în coșul cu jucării și o va uita. Pentru că nu stimulează cu nimic nici imaginația, nici jocul de rol, cu atât mai puțin inteligența.

Revenind la vârsta căreia îi este adresată, jucăria ar fi potrivită pentru fetițele de 3-5 ani, în condițiile în care limbajul amintit mai sus nu ar fi o problemă pentru părinți.

Prețul, însă, o transformă - categoric - într-o purcelușă indezirabilă - pentru că este exagerat să ceri 80 lei pe așa ceva.

În concluzie: scump și prost. De evitat.

0 responses to "Purcelușe în ceșcuțe"

  1. There are currently no comments.

Leave a Reply

Mail will not be published