Păpușica chinezească de Kaufland

papusica-chinezeasca-de-kaufland.jpgDecembrie e pe terminate și abia ce-au trecut pe la copiii cuminți (și nu numai) Moș Nicolae și Moș Crăciun.

Deși cu intenții bune, cei care nu au copii sau au copii mari, mai “greșesc” în alegerea jucăriilor pentru cadouri. Și cum orice copil are bunici, o mătușă, un unchi etc, o parte din jucăriile inutile și enervante, cu care sunt pline rafturile magazinelor și hipermarket-urilor, ajung la ei.

Obiectul acestui articol este o “drăgălașă” și micuță păpușă made in China. După cum puteți vedea în fotografie, vine la pachet cu un fotoliu balansoar.

Ceea ce nu se vede din fotografie:

  • funcționează cu 2 baterii AA;
  • nu poate fi scoasă din fotoliu, e bine lipită de el;
  • în momentul comutării butonului pe poziția ON, cântă “de nu se mai oprește” ceva gen linga-dinga-linga-dang și se leagănă amețitor.

Și-atât. Atât face și poate face.

Cam ca la toate jucăriile motorizate, vârsta recomandată e + 3 ani. Adică un copil de peste 3 ani, care va primi o asemenea jucărie, va comuta butonul pe poziția ON și, în cel mai bun caz, va memora versurile (în cazul de față inteligentele linga-dinga-linga-dang) ori/și linia melodică comună altor sute/mii de jucării chinezești motorizate.
Mai are rost să subliniez, spuse fiind cele de mai sus, că această păpușică nu stimulează în nici un fel inteligența copilului? Ori imaginația? Că nu e “multifuncțională”? Nici măcar într-un pătuț nu poate fi așezată. Pentru că e deja bine lipită de fotoliu…

Repet: tot ce poate face e să cânte și să se legene. Timp de 1-2 ore ori câteva zile. Pâna când copilul se plictisește și o uită pe fundul unui coș. Sau până când părintele se satură/cedează nervos și o face pierdută.

Concluzia: bani cheltuiți inutil. O încadrez din toată inima în categoria AȘA NU.

0 responses to "Păpușica chinezească de Kaufland"

  1. There are currently no comments.

Leave a Reply

Mail will not be published