Palatul din poveste

palatul-din-poveste_1.jpgAre 45/34/45,5 cm și costă cca. 45 lei. "Funcționează"/se asamblează ca un puzzle 3D, iar cartonul, deși gros, nu e chiar de calitatea despre care vorbesc vânzătorii. Dar, per total, e ok, deși nițel cam scump.

Părțile componente vin frumos ambalate într-o cutie roz care ne duce cu gândul la fetițe. Și, evident, am fi tentați să-l cumpărăm doar pentru o fetiță, nu?

Dar nu, nu e o jucărie doar pentru fetițe. De ce? Păi:

  • și băieții sunt atrași de puzzle-urile 3D;
  • și băieților le plac castelele;
  • și băieții pot colora/picta/decora;
  • și cu jucăriile specifice băieților se poate crea o frumoasă poveste.

Să vedem, așadar, ce putem face cu acest castel/palat:

  1. Îl asamblam. Mai bine zis lăsăm copilul și, dacă are nevoie de ajutor, intervenim.

  2. Îi dăm copilului acuarele ori creioane colorate, carioci, alte materiale decorative și îl lăsăm să fie creativ, să decoreze castelul.

  3. Căutăm prin sacii/cutiile cu jucării - eventual mai vechi - și găsim câte ceva de pus în castel.

  4. Încurajăm copilul să creeze o poveste, o lume în miniatură și să-și imagineze aventuri.

În cazul nostru, castelul a adăpostit ponei, soldăței din lemn și niște păpușele mai vechi din lemn - nu mai știu cine e producătorul, dar au fost cumpărate de la Miniblu acum vreo 5 ani. Ne gândim serios să mai facem rost de un set de soldăței. Nu de alta, dar ar fi nevoie de mai mulți pentru schimbarea gărzii.

Deși nițel scump - cum spuneam la început - și dintr-un material pe care nu-l iubesc foarte mult, castelul este o minunăție de jucărie multifuncțională și - foarte important - unisex.

Dezvoltă imaginația, creativitatea, asocierea, vorbirea și stimulează motricitatea. Cu cât imaginația este mai mare, cu atât copilul va găsi alte și alte modalități de joacă fără a se plictisi.

soldatei.jpg papusi.jpg

0 responses to "Palatul din poveste"

  1. There are currently no comments.

Leave a Reply

Mail will not be published