Mr Potato Head

mr-potato-head.jpgPoate nu îl remarci pe rafturile magazinelor de jucării, poate doar îl ignori din cauza prețului un pic prea mare, dar personajul din Toy Story astfel denumit poate deveni un bun partener de joacă al unui copil curios și agil.

Mi-a atras atenția asupra lui o mămică a unei fetite în vîrstă de 2 ani spunînd că reușește să o țină ocupată o perioadă bună de timp. Știind fetița ca pe un copil foarte activ, care explorează și analizează cu mare grijă lucrurile înainte de a se avînta asupra lor, am zis că e cazul să arunc și eu o privire mai atentă către această jucărie.

Personajul din Toy Story se numește chiar asa: Domnul Cartof. Este un cap cu picioare. Dacă te uiți mai atent, este un cartof cu ochi, nas și gură, ochelari și mustață, pălărie și pantofi.

Bun, ce ar fi atît de amuzant în asta? Faptul că diferențele dintre un cartof adevărat și acest cartof sînt demontabile:

 • ochii, nasul, gura și toate accesoriile de care vorbeam mai sus se pot scoate - chiar toate, dacă așa se dorește, cap stramb.jpgrămînînd la sfîrșit un cartof de o formă cît se poate de reală;

 • se pot monta la loc, după structura anatomică pe care copilul va dovedi că o știe sau, dacă nu, va avea ocazia să o învețe și să o exerseze - poate cunoașteți jocurile pentru bebeluși, gen: "Unde e nasul? Dar gura?";

 • se pot monta în locuri diferite sau în număr diferit, astfel încît copilul va diferenția inadvertențele de realitate: "Avem doar un singur ochi?", "Nasul este la ureche?".

silly-suitcase-mr-potato-head.jpgPe lîngă spiritul de observație și percepția asupra realității înconjurătoare, jucăria dezvoltă motricitatea fină manuală și, nu în ultimul rînd, imaginația.

În afară de varianta simplă a personajului de film, există o serie întreagă de Mr. Potatoe costumat (pentru a avea mai multe piese de adăugat, complicînd sau făcînd mai distractivă joaca cu el): marinar, muncitor, robot șamd.

Recomandat pentru grupa de vîrstă 2 ani+.

5 responses to "Mr Potato Head"

 1. Irina, care este prețul cartofului? Că tot ziceai ceva de "un pic prea mare"...

 2. În magazinele din străinătate variază între echivalentul a 130-150 lei. Dacă știți mai ieftin din alte surse, vă rugăm să dați de știre!
  Aș vrea să fac următoarea erată: jucăria "Mr Potato Head" a apărut pe piață cu mult înaintea filmului de animație Toy Story, astfel că nu ea este inspirată din personajul de film, ci invers!

 3. http://direct.asda.com/Playskool-Mr-and-Mrs-Potato-Head/000700030,default,pd.html
  Buna, aceasta ar fi o varianta mai ieftina a domnului Cartof.

  Nu pot spune ce calitate e, ca nu am cumparat pana acum.

  Un blog minunat ! sper sa fie intretinut in continuare cu noi recomandari de jucarii.

 4. As dori sa mai adaug ceva: in afara de jucaria prezentata mai sus, pe acelasi principiu am descoperit ca functioneaza cateva seturi de modelaj cu plastilina: "familia mea", "la doctor" de la Play. Capul se modeleaza din plastilina, iar ochii, urechile samd sunt din plastic si se pot adauga intocmai ca la Dl Cartof. Diferenta de adresabilitate este doar varsta: jocul din plastilina se poate alege pentru un copil peste 4 ani, sau cu abilitati manuale proportional dezvoltate.

 5. Citesc netul mai mult de 2 zile pe saptamana, si cu toate acestea
  inca nu am dat peste lucruri la fel de curioase ca ale dvs.
  E destul de mult pentru noi. Dupa parerea mea, daca toti website owners si blogerii ar face lucruri la fel de citibile
  ca ale voastre, webul ar fi cu mult mai folositor decat a fost pana acum.

  Mi-a fost imposibil sa nu va scriu. Foarte bine postat!

Leave a Reply

Mail will not be published