Memo game - cu alte "reguli"

memo-fructe.jpgDacă copilul tău are deja un "memo game" ori "memory game", ai găsit în cutie o hârtiuță cu regulile de joc. Deși cu mici diferențe de exprimare, ele ar fi următoarele:

Jocul începe cu amestecarea pieselor și întoarcerea lor cu fața în jos. Fiecare copil trebuie să ridice câte 2 piese și să le privească. Dacă piesele sunt pereche, le așează în dreptul său.

Dacă nu sunt pereche, le pune la loc cu fața în jos. Încet, copilul va memora locul unde a observat perechea uneia din piesele ținute în mână și următoarea dată când îi vine rândul va încerca să ridice piese pereche.

Câstigă cel care strânge cele mai multe perechi.

Roxana a scris deja despre memo game și despre cum se joacă copiii ei cu el. Eu am vrut să vă prezint adevăratele reguli ale jocului și să vă ofer niște variante mai lejere - în funcție de vârsta și abilitățile copilului, dar care să țină cont de regulile de bază.

Deoarece pentru un copil de 3 ani - asta e vârsta recomandată de producători - este oarecum greu să rețină locul celor minim 24 piese, puteți folosi - pentru început - un număr mai mic. Urmând să adăugați piese/perechi pe măsură ce capacitatea de asociere și memorare a copilului se dezvoltă.

Pentru că da, jocurile de tip memory au fost create pentru a ajuta la dezvoltarea capacității de a asocia imagini și de a memora - numele, în sine, spune foarte clar asta.

Despre celelalte beneficii, a vorbit deja Roxana și nu le mai repet.

Variantele cu care fetița mea se joacă sunt un memo game cu piese din carton de la D-toys și unul cu piese din lemn no-brand.

0 responses to "Memo game - cu alte "reguli""

  1. There are currently no comments.

Leave a Reply

Mail will not be published