Marionetele - Teatrul de păpuși

teatru_de_papusii.jpgTeatrul de păpuși reprezintă o introducere, într-un mod care să semene a joacă, în lumea fantastică a spectacolului.

Știm cu toții de ce ne ducem la spectacole ca adulți: relaxare, divertisment, informare, îmbogățirea vocabularului. Ei bine, și copilul are nevoie de toate acestea, poate de unele dintre beneficii mai mult decît adulții.

Spectacolele hrănesc imaginația, o stimulează și o dezvoltă, inspiră comportamentul. Și, nu în ultimul rînd, ilustrează povești pe care copilul le-a auzit - astfel ele devin mai ușor de înțeles iar învățămintele lor mai ușor de aplicat.

De ce am vorbit de teatrul de păpuși: pentru că valoarea unei păpuși de mînuit se conturează abia după ce un copil trăiește experiența unui spectacol de acest gen. Chiar dacă este unul profesionist sau doar unul făcut acasă de către părinți cu veleități artistice, efectul va fi același în ceea ce privește stîrnirea interesului de a se juca cu o jucărie de mînuit.

mare_papusi.jpgSă nu spuneți că mînuțele sînt prea mici pentru a reuși mișcări expresive! Deloc. Marionetele sînt croite special pentru copii, chiar dacă încape în ele și o mînă adultă. Ceea ce va reuși copilul va fi prin imitația a ceea ce a văzut deja. Mai adaugăm așadar un plus la stimularea motricității manuale.

Păpușile pentru mînuit se pot folosi ca atare, doar ele, în dialog cu cei din jur sau se pot construi decoruri în funcție de povestea dorită.

Există și mini-teatre de păpuși conținînd o mică scenă cu cortină unde se va putea reconstitui un spectacol adevărat chiar acasă, în camera copilului.

Deși nu sînt mai periculoase decît jucăriile din pluș, păpușile de mînuit se recomandă copiilor peste 3 ani care le înțeleg rostul și al căror interes ar putea fi ușor stîrnit către a le însufleți într-un mod aparte față de felul în care oricum o fac în cazul altor jucării.

1 responses to "Marionetele - Teatrul de păpuși"

  1. Voi scrie și eu despre marionetele de la Ikea. Avem multe modele și sunt excelente. Sofia s-a distrat cu ele - am distrat-o noi, mai bine zis - înca de la câteva luni.
    Eu abia aștept s-o duc la teatru de păpuși. Spre rușinea mea recunosc că încă nu a fost, deși am primit mai multe invitații.

Leave a Reply

Mail will not be published