Lego vs Big

Sau cum să cumpărăm isteț

big2.jpgPoate titlul articolului nu este tocmai potrivit pentru ceea ce urmează să scriu. Nu voi compara ca la carte cele 2 brand-uri, ci voi vorbi doar despre preț.

Big (big.de), pentru cine nu știe, este un producător german de jucării. Printre altele, a scos pe piață cuburi și seturi cu cuburi de construit tip lego - spun asta deoarece "lego" a devenit cumva un termen generic pentru ele. Cuburile de la seturile Big sunt compatibile, ca să nu zic identice, cu cele de la celebrele deja Lego Duplo.

Nu există nici o diferență de calitate, mărime, grupă de vârstă etc. Doar de preț.

Dintr-un Penny Market am cumpărat în decembrie 2 seturi Big:

  • PlayBIG BLOXX 50 BLOCKS (găleată cu 50 piese) cu 25 lei;
  • PlayBIG BLOXX KLEINE FARM cu 30 lei.

PlayBIG BLOXX KLEINE FARM are 31 piese și am plătit pentru ele, cum scriam mai sus, 30 lei. Lego Baby Zoo Duplo are doar 18 piese și se găsește de cumpărat cu 55-60 lei. Deci preț dublu pentru mai puține piese.

În coșul nostru cu jucării, unde sunt amestecate piesele de la cele 2 seturi, nu se vede nici o diferență. Nu mai știm care sunt piesele de la Big și care sunt piesele de la Lego. Doar animăluțele le deosebim pentru că e vorba de animale domestice și animale sălbatice.

Nu vreau să ridic în slăvi producătorul german și să critic Lego, nu ăsta e scopul articolului. La noi în casă PlayBIG BLOXX KLEINE FARM, Lego Baby Zoo Duplo și PlayBIG BLOXX HELLO KITTY MINI FARM fac casă bună și țin copilul ocupat.

Dar despre utilitatea cuburilor de construit vom mai vorbi.

Notă:

"Scormonind" prin magazinele on-line românești, am avut surpriza să găsesc prețuri mult mai mari decât în Penny la cele 2 seturi, chiar duble. Așa că: atenție la cumpărături!

big1.jpg big3.jpg legoduplozoo.jpg

0 responses to "Lego vs Big"

  1. There are currently no comments.

Leave a Reply

Mail will not be published