Jucării cu figurine - animale

ferma.jpgSîntem foarte mîndri de bebelușii noștri atunci cînd reproduc cum fac animalele. În unele cazuri, acesta este chiar un standard care trebuie atins musai în jurul vîrstei de 1 an. Nu v-ați întrebat niciodată de ce acest "must"? E oarecum ciudat, deoarece mulți trăiesc la oraș, unde copilul nu știe să facă diferența dintre o rață și o gîscă, dintre un cîine din rasa Dog German și o vacă. Nu rîdeți, sînt cazuri reale, parol!

În teorie, explicația e dată de nevoia de a cunoaște lumea înconjurătoare, de a fi mai aproape de natură. Științific - e indicat să avem animalele aproape pentru a mări rezistența la alergii și a crește imunitatea. Afectiv, însă, ele ne sînt prietenii pe care îi avem aproape necondiționat, ne ajută, fac parte din viața noastră.

Conceptul de animal de companie a fost inventat, cel mai probabil, pentru copii; ei sînt cei care își doresc mereu un partener de joacă, un suflețel care să le fie alături oricînd, pe care să-și reverse afectul, cu care să învețe să aibă responsabilități. Iar în lipsa putinței de a crește un animal adevărat la bloc, locul lor e luat de jucării tematice:

Figurinele miniaturale cu animale - din lemn sau plastic

animale-domestice.jpgSînt cele cu care copilul va reconstrui lumea înconjurătoare. Imaginația va juca un rol esențial. Dincolo de reproducerea unei ferme, de exemplu, figurinele pot fi personificate, iar pe ele se vor proiecta diverse personaje, se vor construi povești, valoarea acestui tip de joc fiind predominant terapeutică.

Animalele din plus, simple sau cu mecanism

Ne invadează casa, știu, dar vor fi întotdeauna îndrăgite de copii. Jocul cu ele are posibilități nelimitate:

 • pot fi companioni la somn, la plimbare;
 • cățeii pot fi legați cu lesă și plimbați (inclusiv la mall am văzut asa ceva!);
 • pot fi duși la veterinar.
  Mai multe animale pot constitui un grup în modalitatea descrisă la categoria de mai sus.

Animalele prezente ca temă în cărticele, puzzle-uri, jocuri de construit

În mod evident, copiii le vor îndrăgi!

Cu alte cuvinte, vîrsta nu contează pentru a fi iubitor de animale. Se exersează de mic, se încurajează și se oferă ocazia experimentării senzoriale și cognitive (de cunoaștere) a contactului cu animalele. Cine își tine copilul departe de ele, îl va face incomplet afectiv.

Jucăriile nu fac decît să prelungească bucuria întîlnirii cu un animal, dar n-o vor suplini!

Seturile cu figurine prezentate în cele 2 fotografii pot fi achiziționate de pe Kid.Store.

2 responses to "Jucării cu figurine - animale"

 1. Fiul meu se joaca de-a ferma de la un an si jumatate, de pe la 2 ani am inceput sa ii si hranim, iar dupa 3 ani jocurile au devenit din ce in ce mai complexe. Mai nou animalutele noastre merg la gradinita si invata toate poezioarele si cantecele pe care le invata fiul meu la gradi.
  Un copil fara figurine cu animalute pierde multe oportunitati de joaca si invatare.

 2. Noi nu avem figurine cu animalute, insa avem plusuri, 3 sunt prietenii cei mai buni ai Sabinei: Tigrul, Ursica si Ursulina. Am vazut in ultima vreme ca mai cocheteaza si cu un ren, probabil va intra si el in cercul de apropiati ai bulinei mele.
  Cei trei prieteni sunt mangaiati, pupati, tovarasi de somn si de joaca. Sabina ii hraneste, fie cu biscuiti, fie cu "alimente" din lemn sau plastic. La baie avem un arici, tot din plus, care este spalat cu sampon, sa aiba blanita pufoasa :). Tot ariciul invata sa inoate si face si pluta pe spate. Sabina il plimba cu barca, il pune la uscat, ce mai, sunt o multime de activitati la care participa animalutul.
  Figurine nu i-am luat pentru ca am observat ca nu o intereseaza, cel putin deocamdata. Insa nu-mi pot imagina viata unui copil fara animale, de aceea a si primit unul adevarat, un motan, care devine din ce in ce mai mult un prieten si un tovaras de joaca pentru ea.

Leave a Reply

Mail will not be published