Joc de construit/rearanjat/role-play cu arici

Alimente de tăiat

DSC_5583__57177_zoom__66887_zoom.JPGJucăriile cu arici sînt o noutate pe piață. O noutate pe care o salutăm cu căldură pentru că oferă o grămadă de posibilități de joc în afară de aspectul ingenios care se remarcă de la prima vedere. Inițial, s-ar putea încadra în categoria "role-play", adică ceea ce un copil trecut de 2,5 ani face cu mare plăcere: imită lumea adulților. Nu doar fetele, ci și băieții, încearcă să reproducă ceea ce văd că se întîmplă la bucătărie: ales, tocat, tăiat, preparat.

Deosebit la această jucărie este că nu se limitează doar la imitat și reprodus, acesta fiind doar începutul pentru ca imaginația să-și intre în drepturi.

Astfel, se pot crea sandwich-uri variate sau alte tipuri de "mîncăruri", în care sînt folosite îmbinări diferite de forme, dar care vor sta împreună grație ariciului (frustrarea copilului nu-și va avea locul aici, locul ei va fi luat de buna dispoziție). Se pot sorta culori, se va face apel la informația deja stocată pentru recombinări și transformări.

alimente.JPGCopilul se poate juca singur sau cu alți parteneri. Să nu uităm și dezvoltarea motricității, prin efectuarea activităților de tăiere cu cuțitul de lemn și rearanjare ulterioară la forma inițială. Pentru aceasta din urmă intră în funcție și percepția/reprezentarea spațială, prin efectul de puzzle creat. Doar ca e un puzzle 3D!

Vîrsta recomandată: 3-7 ani.

Operațiile imaginative implicate: modificarea, transformarea, rearanjarea, adaptarea.

Operațiile gîndirii implicate: analiza, comparația.

Seturile de alimente cu arici prezentate drept exemplu pot fi achiziționate de pe Kid.Store.

1 responses to "Joc de construit/rearanjat/role-play cu arici"

  1. Spre dezamagirea mea, Mihai nu a fost prea incantat de setul de alimente. S-a jucat cu el in primele zile dupa ce l-a primit, apoi l-a "abandonat". Ma surprinde prin prisma faptului ca el sta destul de mult in bucatarie, pe langa mine, ba chiar presteaza diverse activitati usoare: curata cartofi cu aparatul special, am facut impreuna prajituri si saleuri.

Leave a Reply

Mail will not be published