Cristalele magice de la D-Toys

Cristale magice, rezultate "tragice"!

cristal rosu.JPGTitlul a fost ales de fata mea de 9 ani, complet dezamăgită de rezultat. Pentru că ea este o fire pragmatică și îi plac experimentele, și-a dorit foarte tare acest joc. Am ales împreună culoarea roșie a viitorului cristal și ne-am apucat de treabă. Dar să începem cu începutul, căci finalul deja îl prevedeți.

Pachetul costă 70 de lei și este frumos ambalat.

Conține:

  • un recipient din plastic (cam cât cel de muștar) cu capac;
  • un pliculeț cu sare colorată;
  • un pliculeț cu mici bobițe (asemenea celor de muștar);
  • o piatră plată asemănătoare celor de râu cu diametrul de aproximativ 5 cm - se poate vedea în fotografie, este partea aceea negricioasă de la baza paharului.

Este nevoie de apă distilată care mai întâi se fierbe, se adaugă sarea colorată din pliculeț și se răstoarnă în recipientul din plastic în care, în prealabil, a fost pusă piatra. Apoi, cu penseta, care nu este "în dotare", se așează bobitele. Se pune capacul, se așează undeva la lumină și timp de câteva zile nu ai voie să-l deschizi! Apoi se scoate capacul recipientului și mai aștepți circa 2 săptămâni.

Instrucțiunile de pe cutie îți zugrăvesc un tablou ca în "Jack și vrejul de fasole": să fii foarte atent, să deschizi capacul la timp pentru a lăsa loc cristalului să se întindă pe verticală și dincolo de capac! Ca să vezi...

La final, găsești ceva excrescențe pe piatră, de vreo 3/6 mm. Piatra rămâne înțepenită în pahar, iar pe pahar sunt urme de sare uscată asemănătoare mierii zaharisite pe un borcan. Doar asemănătoare, pentru că este pietrificată și imposibil de curățat. Pentru a scoate piatra ar rebui să spargem recipientul!

Noi am respectat cu strictețe cerințele și, totuși, nu a apărut nimic magic!
Și când te gândești că după cristalele magice au scos pe piață megacristale magice! Reclama este uimitoare, într-adevăr!

4 responses to "Cristalele magice de la D-Toys"

  1. Păcat. În general au jucării bune, educative. E-adevărat și că plătim mai mult ambalajul.

  2. Oare a reusit altcineva sa cristalizeze ceva interesant, conform acelorasi instructiuni?
    Sau macar cu pachetul "megacristale"?

  3. Se pare ca au dat-o in bara cu produsul asta. Macar de ar recunoaste si l-ar retrage.

  4. Da, mie mi-au iesit, verzi dar nu miau iesit din pahar, sunt doar o jumate de pahar de chestii verzi si spinoase...

Leave a Reply

Mail will not be published