Creionul femecat de la D-Toys

Varianta "Să învățam animalele domestice"

Creionul fermecat-Sa invatam animalele domestice.jpgDeși pe toate cutiile din categoria acestui joc scrie 3+, doar această variantă pare a fi potrivită începînd de la o vîrstă mică. Fetița mea l-a primit la 2 ani și jumătate și, cu toate că nu i-am acordat prea mult credit de la început, a avut mare succes.

Conține 12 planșe de hîrtie pe care se află cîte o întrebare despre animalele domestice și 3 variante de răspuns marcate fiecare cu o bulină mică neagră. Atunci cînd răspunsul este corect, creionul va incepe să cînte - dacă este apăsat pe bulina corespunzatoare.

Avem, de exemplu, următoarea întrebare: Unde locuiește găina? Ca variante de răspuns:

  • o căsuță;
  • un cuib pe o ramură;
  • un coteț.

Părintele adresează întrebarea copilului cu planșa în fata, iar copilul are următoarele variante:

  • știe răspunsul corect de la început, îl indică și se verifică apăsînd creionul, primind pentru aceasta răsplata muzicală;
  • încearcă toate variantele de pe planșă, mergînd pe fiecare cu creionul și aflînd-o pe cea corectă atunci cînd va auzi în dreptul ei melodia.

Oricare ar fi pregătirea copilului în domeniul animalelor domestice, acest joc are o reală valoare de informare. După ce a parcurs toate planșele de cîteva ori și a învățat toate răspunsurile, fetița mea a descoperit că fiecare animal "ne da ceva": văcuța ne dă lapte, purcelul – cărniță, iar cățelul – pază și prietenie. Am deschis astfel poarta spre un nou capitol despre relația noastră cu animalele.

De asemenea, am exersat motricitatea fină manuală, prin punctarea exactă a bulinei cu vîrful creionului. Și, nu în ultimul rînd, am petrecut într-un mod plăcut și educativ serile de iarnă.

De menționat că celelalte variante ale acestui joc, cele despre numere și alfabet, sînt potrivite pentru copiii care au învățat să citească și să socotească, adică mult mai mult de 3 ani+.

3 responses to "Creionul femecat de la D-Toys"

  1. Sofia are varianta "Să învățăm alfabetul și numerele". Și clar nu e pentru 3 ani. Întrebările de genul 2+?=5 sunt ecuații simple cu o necunoscută, grele și pentru copii preșcolari. Noi le studiam prin clasa a 2-a ori chiar a 3-a.

  2. Si noi avem creionul fermecat cu animale domestice. Matei s-a jucat mult cu el. Si el la fel a inceput sa puna diverse intrebari despre animale dupa ce a parcurs toate plansele. E un joc care chiar merita achizitionat.

  3. Si lui Mihai ii place jocul (varianta cu animale). Acum nu mai este asa interesant pentru ca a invatat repede intrebarile si raspunsurile.

Leave a Reply

Mail will not be published