Corturi și căsuțe

casuta-copii-feber-fb5392.jpgOdată cu anotimpul cald vine și bucuria jocurilor în aer liber. Dacă studiați ofertele oricărui hipermarket, veți observa că, în acest sezon, paginile abundă de jucării pentru exterior gen căsuțe din plastic, corturi, saltele sau alte echipamente gonflabile.

Partea bună e că nu doar la curte putem beneficia de ele pentru că există și variante care se pliază pentru a ocupa un spațiu redus. Dacă o căsuță din plastic este exclusă dintr-un apartament mic, ea poate fi înlocuită cu același succes cu un cort din fîș care, eventual, se poate lua cu noi și atunci cînd ieșim în natură împreună cu copiii.

De ce copiii agrează atît de mult corturile/căsuțele? Pentru că sînt pe măsura lor. Reproduc lumea adultă în miniatură. Se știe că, în dezvoltarea unui copil, mărimea este foarte importantă. Copilul însuflețește toate jucăriile care, dacă sînt pe măsura lui, vor fi "dominate" întotdeauna. Dacă nu, ele se pot transforma în monștri, iar aceștia le pot bîntui uneori visele din timpul nopții.

D_Cort_Cavaler.pngcort-copii-casuta-bathouse.jpg

Într-o căsuță copilul se va simți în siguranță deoarece distanța dintre pereți și cea pînă la tavan este una optimă pentru mărimea lui. La vîrste mai mari poate constitui chiar o fortăreață pentru refugiu. Să nu uităm de căsuțele din copaci pe care le vedem în filme - în care acest lucru este ușor de înțeles.

Nu trebuie să cheltuim prea mult pentru a oferi copilului așa ceva. Putem obține un cort dacă agățăm latura unei paturi de mobilă (sau de un gard, la curte). Copilul se poate juca singur sau își poate invita prietenii. Este mai mult decît un role-play - sau o imitație a lumii adulților - pentru că siguranța unui spațiu mai mic aduce un plus de confort jocului.

0 responses to "Corturi și căsuțe"

  1. There are currently no comments.

Leave a Reply

Mail will not be published