Cine suntem

Inițiatoarele proiectului și autoare permanente, cele 3 mămici vorbesc una despre cealaltă

SÎNZIANA BURCEA

sinziana.jpgPsiholog clinician și viitor psihoterapeut adlerian, Sînziana este un cunoscut și respectat specialist în domeniul psihologiei copilului. Are 35 ani, și o experiență de 12 ani în psihodiagnostic, evaluare și terapie logopedică, art-terapie și terapii specifice copiilor cu nevoi speciale (autism, sindrom Down, ADHD).

Este inițiatoarea conceptului Being MySelf - Terapie Holistică Timpurie pentru Copilul cu Autism și Familia Sa - dezvoltând un program de intervenție intensivă bazat pe o abordare holistică, unificând într-un TOT toată cercetarea și experiența ei de până acum. A inițiat activități de educație parentală implicând părintii în intervenția asupra copilului lor, deoarece consideră că ei pot înțelege altfel comportamentul copiilor lor și îi pot privi dintr-o altă perspectivă, ignorarea acestui aspect făcând ca din puzzle-ul reușitei să lipsească piese importante.

Este căsătorită și mămica Iasminei din martie 2007, alături de care a învățat să privească terapia dintr-o perspectivă nouă, cea de părinte, lucru care i-a întărit credința în munca ei și în abilitățile dezvoltate în timp. Terapia prin joc și stimulare senzorială, perfecționată în mii de ore de intervenție asupra a zeci de copii, a ajutat-o nu numai în relația cu Iasmina, dar și în calea spre propria autocunoaștere.

A îmbrățișat ideea acestui site cu mult entuziasm și multa speranță, deoarece consideră că, pe lângă tehnicile specifice de joc, mulți părinți pot învăța cum să încurajeze respectul, egalitatea, cooperarea și manifestarea liberului arbitru al copilului lor.

Mesajul ei către părinți este de fiecare dată același: Aveți încredere în copiii voștri și ajutați-i să se descopere pe sine, devenind conștienți de unicitatea lor.

IRINA MOLNUS

eusitania.jpgIrina are 38 ani, este căsătorită și mama Taniei din iunie 2007.

Lucrează în domeniul psihologiei medicale de 15 ani, iar din 2006 este psihoterapeut, metoda folosită fiind psihoterapia cognitiv-comportamentală.

Trece mereu peste micile "probleme" ale vieții de părinte găsind soluții inedite și nimic nu i se pare prea greu atunci când e vorba de educarea și îndrumarea copilului ei. Știe că, pentru copil, încrederea în forțele proprii este esențială. Copilul trebuie să exploreze, să guste, să miroase, să pipăie, să găsească soluții și să le pună în practică. Și, mai ales, să se joace. Să descopere lumea prin intermediul jocurilor și jucăriilor.

Are "curiozitate de veveriță", după spusele unei colege de facultate. Drept urmare caută, găsește și testează (cu ochi critic de părinte) tot ce ii atrage atenția în materie de jucării.

Împreună cu Tania a reînvățat să se joace și să exploreze.

Îi face plăcere să împărtășească experiența ei personală și profesională cu toți cei care înțeleg că jocul e modalitatea cea mai potrivita de a descoperi lumea.

RAMONA DARIE

Ramona.jpgMămica Sofiei din septembrie 2007, Ramona (35 ani) este deschisă, comunicativă, curioasă și hotărâtă. Deschiderea ei către lume se manifestă în activitățile zilnice în care este implicată, fiind în contact permanent cu problematica copilului, părinților și a familiei prin intermediul site-urilor de profil pe care le administrează.

Interesul ei social este ridicat, contribuind mereu acolo unde simte că poate fi de folos. Este atentă la vulnerabilitatea copiilor ce s-au născut în familii fără posibilități, arătând empatie și dorința de a contribui.

Dispune de multă inteligență și perspicacitate, calități care o ajută să aibă inițiativă, să își asume riscuri și să găsească soluții constructive la problemele cotidiene.

Prețuiește și promovează conceptul de calitate în orice activitate pe care o întreprinde. În ceea ce privește rolul ei ca mămică, credința ei este că copilul are nevoie să se simtă liber, să experimenteze și să se descurce în orice situație de viață. Încurajează independența afectivă și apreciază părinții care dau dovada de multă maturitate în relația cu copilul lor, dezvoltându-le de timpuriu autonomia personală.

Pentru Ramona, stimularea copilului și implicarea lui activă în activități de joc este fundamentală. Aceasta credință a determinat-o să încurajeze și alți părinți în această direcție. Astfel s-a născut și ideea acestui site, care poate fi de folos tuturor părinților interesați să dezvolte creativitatea copilului lor.

3 responses to "Cine suntem"

 1. Buna ziua,
  Am intrat pe site-ul dvs. si mi se pare deosebit de interesant.Va felicit!
  Site-ul nostru , zibo.ro , este un site pentru copii iar utilizatorii nostri sunt acestia si parintii lor.Noi dorim ca site-ul nostru sa fie si educativ , motiv pentru care credem ca am putea colabora pe aceasta tema.Daca considerati ca putem colabora trimiteti un mail pe aceasta adresa si putem discuta detalii.
  Cu respect,
  Marcel Marusca.

 2. Mulțumim pentru aprecieri! Promitem să ne străduim la fel de mult și de acum înainte ;-)
  Pentru că opiniile și recomandările din acest site sînt bazate pe feed-back, așteptăm cu mare interes propuneri constructive de la cititori/vizitatori, pentru a ne face treaba cît mai bine!

 3. V-am descoperit siteul de curand si il urmaresc cu foarte mare interes. Toate informatiile sunt interesante si utile. Succes!

Leave a Reply

Mail will not be published