Caruselul "Căsuță" de la Chicco

Așa DA!

carusel_casuta.jpgFără să exagerez, este cea mai longevivă jucărie pe care am avut inspirația s-o cumpăr, cu toate că producătorul sugerează intervalul de vîrstă 0-24 luni. Ei bine, noi am depășit 30 de luni.

Jucăria se compune dintr-un corp în formă de căsuță care se montează pe pătuț, brațul mobil de care sînt atașate patru animăluțe în culori pastelate și telecomanda foarte utilă pentru părinți. Închipuiți-vă momentul cînd bebelușul stă singur, în pătuț, încercînd să adoarmă, iar muzica specială poate nu durează atît cît și-ar dori bebelușul. Ei bine, părintele poate controla asta din ușa camerei, fără să se lase văzut! E fantastic.

Pe corpul căsuței există șase butoane din plastic colorat, luminoase la apăsare, fiecare cu alta secventa sonoră: de la piese clasice de pian, la sunete din natură. Poate nu toate vor fi pe placul bebelușului, dar cu siguranță măcar una îi va plăcea!

Caruselul, ca jucărie, îi devine vizibil bebelușului după prima lună de viață, cînd începe să discearnă la început luminile, apoi culorile și mișcarea. Și începe să își manifeste preferința pentru anumite sunete.

În jurul vîrstei de 8-9 luni se recomandă demontarea bratului mobil, deoarece copilul se poate ridica pe propriile piciorușe și se poate răni trăgînd de el. Dar i se pot oferi animăluțele ca atare, ele fiind de o mărime potrivită pentru putința lui de manipulare și suficient de interesante pentru a fi explorate. Inclusiv cu gurița (sunt lavabile).

Mai tîrziu, după 12 luni, căsuța este redescoperită și devine deosebit de interesantă pentru că poate fi mînuită fără pericole, iar răsplata sonoră o va transforma într-o jucărie interactivă. Culoarea roșie își va primi semnificația de STOP - lucru util pentru că se constituie în începutul învățării unor reguli și coduri sociale.

Recunosc că uneori am avut tendința să mă gîndesc la această jucărie ca fiind ceva dispensabil, dar nu am putut dintr-un motiv destul de personal: coșmarurile, pe care copiii mici le mai au uneori noaptea, s-au liniștit incredibil de bine cu secvența muzicală preferată (vezi filmulețul atașat) - locul căsuței, la noi, este încă pe marginea patului!. Este vorba de acea secvență muzicală pe care fetița mea a remarcat-o și a ales-o la 1 lună și jumătate, constant preferată și acum.

Sugestie: dacă ați folosit un proiector muzical pentru somn, tot el va funcționa pentru liniștire în caz de coșmaruri.

0 responses to "Caruselul "Căsuță" de la Chicco"

  1. There are currently no comments.

Leave a Reply

Mail will not be published