Cartea pentru bebeluși

carticica1.jpgZilele trecute am vizitat un magazin respectabil de jucării. În timp ce studiam rafturile, apare o mămică dornică să cumpere jucării pentru un bebeluș de 6 luni, iar vînzătoarele, serviabile, îi oferă cîteva variante de la sectorul corespunzător.

Se alege cu o zdrăngănitoare și o jucărie care merge singură prin casă. Mi-a fost clar că recomandările versus alegerile au ținut doar de marketing:

  • preț bun pentru vînzătoare;
  • jucării stridente pentru mămică.

Ca un adevărat detectiv, mi-am făcut de lucru printre rafturi doar ca să aflu finalitatea acestui act. Casa de marcat, plata, la revedere! Deși cu coada ochiului văzusem ceva mult mai interesant, de care nimeni nu a zis sau întrebat nimic: o carte specială pentru bebeluși!

Făcute în cea mai mare parte din material textil, cu tot felul de inserții (cauciuc, plastic mai moale sau mai tare), aceste cărți sînt un bun companion al bebelușului care, după ce reușește să-și susțină singur spatele (după 6 luni), dorește să exploreze cît mai mult.

carticica2.jpgCe este foarte drăguț la aceste cărți e că au prin paginile lor tot felul de surprize:

  • buzunărașe pline cu minuni;
  • jucărioare legate cu sforicele;
  • ascunzători cu arici;
  • chiar și mini oglinzi.

Un copil mic va fi încîntat să răsfoiască asemeni adultului, dar ceva pe măsura lui. Nu din hîrtie și nici din alt material ce poate fi considerat comestibil de către bebeluș și rupt/înghițit. Poate ronțăi colturile. Iar, dacă la început surprizele nu vor fi prea bine savurate, ele vor fi redescoperite după cîteva luni.

Este o jucărie de cursă lungă, tocmai pentru că motricitatea copilului se schimbă, la fel și interesele lui. Cerința principală este să nu fie prea mare și nici prea grea. Restul va veni de la sine.

3 responses to "Cartea pentru bebeluși"

  1. Geniala cartea! DE unde poate fi achizitionata? Eu am un bebe in burtica si ma uitam dupa carticele, aceasta mi se pare perfecta. Se poate face comanda undeva? Mersi mult!

  2. Cred că găsești cărți pentru bebeluși la orice magazin cu jucării. Poate nu exact modelul prezentat de Irina. Oricum, îți va răspunde ea. :)

  3. Vali, cartea din fotografie nu cred că o vei găsi în România. Dar o să găsești ceva similar dacă dai căutare după "jucării pentru dezvoltare" deoarece există pe piață multe variante cel puțin la fel de interesante. Chiar pe piața romanească.

Leave a Reply

Mail will not be published