Capete pufoase

Flufflings.jpgReclamele ne asaltează cu tot felul de idei de cadouri pentru cei mici, iar jucăriile pe care eu le-am numit generic "capete pufoase" sunt parcă mai prezente ca oricând. Și din ce în ce mai diverse.

Anul trecut au apărut la noi Flufflings în trei culori: violet, ciclam și roz, fiecare, citez reclama: "cu personalitate diferită".

De mărimea unei mingi, Flufflings are un înveliș din blăniță cu fir lung, are baza solidă, din plastic (gen "hopa - Mitica") și înăuntru un mecanism care emite sunete diverse și, mai mult decât atât, face mișcări sus-jos ca și cum mingea s-ar umfla și s-ar dezumfla singură.

Este gândită ca jucărie interactivă. Dar este o jucărie plictisitoare. Scumpă, grea, neinteresantă. În afară de faptul că răspunde la apăsarea pe creștet prin mișcări sus-jos, timp în care emite diverse sunete, nu prea este ofertantă pentru un copil plin de idei.

O variantă mai neobișnuită ar fi folosirea ei pe post de bilă de popice, ceea ce ar transforma o simplă aruncare într-un moment amuzant. Atât. Nu cumva să o folosiți pe post de jucărie de culcare, pentru că pățiți ca noi: vă va trezi în mijlocul nopții un oftat care vine de la ceva mișcător de sub pătură. Până recunoașteți sunetul și vă amintiți că aveți o astfel de jucărie, s-ar putea să trageți o sperietură!

Fetița mea și-a dorit o astfel de jucărie anul trecut, după ce a văzut-o la o colegă de grădiniță. După ce a primit-o și s-a lămurit, mi-a zis cu năduf: "Știi, era mai interesant un Puf neautomat". Care "Puf neautomat" există și el pe piață: este moale, se vinde într-un pachet vidat, plat. Este o căpățână cu fața de pluș și păr din blăniță sintetică cu firul lung. Are și accesorii pentru coafat. Mult mai moale și mai ușoara decât sora ei automată, este o jucărie mai interesantă pentru fetițe, deoarece cu ea își exersează aptitudinile practice. Se numește Shnooks și costă jumătate din prețul celei de mai sus.

Însă producătorii s-au gândit că ar trebui să fie și băieții implicați în joaca cu așa ceva, astfel încât anul acesta vedem noile Smasha Ballz: capete pufoase cu aspect de monstruleț, cu indicații de la producător de a le trânti, izbi și turti. Cu alte cuvinte: dacă e pentru băieți, trebuie să aibă un aspect sinistru și să stimuleze agresivitatea.

Nu mă pot pronunța despre cât de interesante vor fi ele pentru băieței. Am putea avea surpriza să constatăm că un copil care are exercițiul privitului la canalele tv cu desene animate și limbaj agresiv să agreeze acest tip de jucărie. Însă nu vă sfătuiesc să îi cultivați această pornire. Trăim într-o societate frustrată și încrâncenată, este suficient. Nu lăsați sufletul unui copil să se murdărească de mic.

Vârsta recomandată: 4+.

0 responses to "Capete pufoase"

  1. There are currently no comments.

Leave a Reply

Mail will not be published