Bubbles

SIMPLE-KIDS-BUBBLES-2.jpgPentru cei mari și cei mici deopotrivă, baloanele din săpun sînt la fel de distractive! Ele reprezintă dovada perfectă că nu avem nevoie de jucării sofisticate pentru a ne simți bine împreună cu copilul, ci este suficient, uneori, să redescoperim lucrurile simple.

Lichidul care se folosește este unul pe bază de săpun (deși se vinde ca "lichid special", el poate fi înlocuit cu orice diluție de săpun lichid oarecare), dar diversitatea existentă pe piață constă în modul în care apar baloanele.

  • Este clasicul cerc, prin care un adult sau un copil mai mare suflă.

  • Apoi, a apărut un dispozitiv în formă de ochi, potrivit pentru zilele cu vînt. Cerința importantă este ca lichidul din fiolă să nu scadă sub dimensiunea "ochiului", pentru că altfel nu se mai încarcă cu nivelul corespunzător de substanță pentru a ieși baloane.

  • Mai există și variante în care bulele se suflă singure: ansambluri mecanice care funcționează cu baterii, de obicei sub formă de care alegorice din diverse desene animate.

Despre vîrsta pentru care sînt potrivite jocurile cu baloane de săpun se poate afirma categoric că nu există limite!

Bebelușii sînt absolut fascinați de iluzia unor baloane colorate, dar la care nu pot ajunge. Apoi, după 1-2 ani, este
extrem de distractiv să alergi după ele și să ți se spargă într-o ploaie fină pe piele. Mai tîrziu, apare dorința de a
manevra fiola și de a sufla pentru a le produce.

Ce beneficii obținem?

"A sufla baloane" este, de fapt, un exercițiu folosit în logopedie pentru a stimula musculatura obrajilor. Mai putem adăuga stimularea coordonării ochi-mînă și, nu în ultimul rînd, stimularea interacțiunii părinte-copil sub forma unor momente de calitate!

Însă principala calitate a acestor jucării rămâne aceea că sunt extrem de distractive.

0 responses to "Bubbles"

  1. There are currently no comments.

Leave a Reply

Mail will not be published